Boek
Nederlands

Kleine Jules eet spaghetti

+1
Kleine Jules eet spaghetti
×
Kleine Jules eet spaghetti Kleine Jules eet spaghetti

Kleine Jules eet spaghetti

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kleine Jules zit in zijn kinderstoel en imiteert met spaghetti de mensen om zich heen. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Voeding
Titel
Kleine Jules eet spaghetti / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Ekeren: Uitgeverij Mamie, 2023
[18] p. : ill.
ISBN
9789464599084 (hardback)

Besprekingen

Kleine Jules zit in zijn kinderstoel spaghetti te eten. In plaats van gewoon te eten imiteert hij met de sliertjes mensen en dieren uit zijn directe omgeving. Zo hangt hij n.a.v. mama's oorbel een sliertje over zijn oor en legt met een lange sliert een strik in zijn haar net als zijn zus heeft. Als hij de buurman met een pet op ziet, zet hij zijn bord omgekeerd op zijn hoofd. Tenslotte toont de laatste tekening een hond die zijn behoefte heeft gedaan en zien we de inmiddels vieze Jules zijn luier bevuilen. Dit laatste wordt meer gesuggereerd dan dat het te zien is, hooguit zit Jules te persen in zijn stoel. Jules staat afgebeeld op elke linkerpagina met een of twee regels tekst in een vette, schreefloze letter; rechts staan andere mensen en dieren die hij imiteert. De eenvoudige, zwart omlijnde illustraties zijn rustig van kleur en tonen de personen slechts gedeeltelijk. De voor- en achterkant van het boekje horen bij het verhaal. Dit gegeven sluit aan bij de belevingswereld van jonge…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties