Boek
Nederlands

Stoorzender

Arjen Lubach (auteur)

Stoorzender

Arjen Lubach (auteur)

In Stoorzender doet Arjen Lubach verslag van twee jaar uit zijn bewogen bestaan. Vanuit zes verschillende plekken (Los Angeles, Vlieland, New York, Friesland, Zweden en Amsterdam) schrijft hij ongebruikelijk persoonlijk over Zondag met Lubach, muziek, comedy, politiek, het leven en de liefde.
Stoorzender is een unieke mix van eerlijke, grappige en ontroerende verhalen, zoals alleen Arjen L

Onderwerp
Lubach, Arjen
Titel
Stoorzender
Auteur
Arjen Lubach
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Podium, © 2020
256 p.
ISBN
9789463810562 (paperback)

Besprekingen

Arjen over Lubach

Hoe is het om Arjen Lubach te zijn? Met veel zelfspot en tragikomische anekdotes geeft de comedian antwoord op die vraag. Zelden gaat het over iets anders dan zichzelf.

Op het moment dat deze recensie wordt geschreven is het nog niet zover, maar als u dit leest wel: de langverwachte, erin gestampte datum van 19 augustus, het uur U, is verstreken. Het geheim is onthuld. Voor wie in een grot leeft: op die dag verscheen Stoorzender, het nieuwe boek van Arjen Lubach. Daags erna werd in een pop-upboekhandel in Amsterdam-Noord alleen dat boek verkocht, gesigneerd door de auteur, met bijbehorend mondkapje.

Hoewel de uitgever geen digitale drukproeven verstrekte - die zouden wij natuurlijk meteen hijgerig gaan verspreiden - wist ik de tekst te bemachtigen. Ik heb de presentatie gemist; ik zat thuis te lezen. Waren de rijen lang? Wat je hoopt bij zo'n lancering, hoe semiparodistisch ook, is dat het boek zo goed is dat het alle fuzz rechtvaardigt. Helemaal bij iemand die schrijft: 'Ik weet niet zo goed wat goed is voor de publiciteit.' En: 'Je kunt ook te zichtbaar worden.'

Zichtbaar is Arjen Lubach op elke pagina van Stoorzender. De autobiogr…Lees verder

Over Arjen Lubach

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door R. van Elst

Arjen Henrik Lubach (Groningen, 22 oktober 1979) is een Nederlandse schrijver, cabaretier, televisiepresentator en muziekproducent. Hij is vooral bekend door zijn wekelijkse programma Zondag met Lubach bij de VPRO.

Biografie

Lubach werd geboren in Groningen en groeide op in Lutjegast, waar hij tot zijn vijftiende jaar bleef wonen.

Zijn ouders waren beiden jurist en kwamen van buiten Groningen. Zijn vader was hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. De drie zonen groeiden op buiten de dorpskern van Lutjegast. Omdat zijn familie anders dan de dorpelingen geen Gronings sprak, voelde Lubach zich een buitenstaander. Hij beschrijft zijn jongere ik als "ingewikkeld" en "binnenkind". Zijn familie was gelovig: de kinderen gingen naar de basisschool School met de Bijbel, er werd dagelijks gebeden, en er werd uit de Bijbel gelezen waarin, volgens Lubach, voor ieder probleem wel een oplossing werd gevonden en iedere zondag…Lees verder op Wikipedia