Boek
Nederlands

Ze hadden hun schaapjes geteld

Benny Lindelauf (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Ze hadden hun schaapjes geteld
×
Ze hadden hun schaapjes geteld Ze hadden hun schaapjes geteld
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In een koude decembernacht laat de jonge Gili per ongeluk een schaap ontsnappen uit de kudde van haar broers. Ze gaat op zoek in de uitgestrekte heuvels, in het pikkedonker. Als ze maar niet verdwaalt en als er maar geen wolf op de loer ligt. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Herders
Titel
Ze hadden hun schaapjes geteld
Auteur
Benny Lindelauf
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
50 p. : ill.
Aantekening
Bewerking van de gelijknamige muzikale voorstelling
ISBN
9789045128016 (hardback)

Besprekingen

Een spannend en sfeervol kerstverhaal over een weggelopen schaap, een moedig meisje en een hongerige wolf. Gili wil net als haar broers herder worden, maar zij hebben hun twijfels. Zijn meisjes niet te zwak om schapen te hoeden? Tot overmaat van ramp laat Gili op een koude decembernacht haar lievelingsschaap uit de kudde ontsnappen. In de uitgestrekte heuvels van Bethlehem gaat Gili in het pikkedonker op zoek. Ze hoopt dat ze niet verdwaalt of in een ravijn valt en aan gevaarlijke wolven denkt ze liever helemaal niet. Maar het punt met verdwalen is: je hebt het pas door als het al is gebeurd. En wolvenogen zien veel, zo niet alles. ‘Ze hadden hun schaapjes geteld’ is meeslepend en beeldend geschreven. Met kunstzinnige, warme en tot de verbeelding sprekende kleurenillustraties van Marieke Nelissen. Benny Lindelauf (Sittard, 1964) is een Nederlandse jeugdauteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, de Woutertje Pieterse Prijs en de Nienke…Lees verder

Over Benny Lindelauf

Benny Lindelauf (Sittard, 15 december 1964) is een Nederlands schrijver van kinderboeken, woonachtig in Rotterdam.

Loopbaan

Lindelauf studeerde inrichtingswerk aan de Mikojelacademie en dans aan de Theaterschool in Amsterdam. Na te zijn afgestudeerd werkte hij mee aan verschillende (jeugd)theaterproducties, zowel als acteur als als danser.

In 1998 verscheen zijn eerste boek Omhoogvaldag, waarna nog verschillende andere boeken verschenen. Naast kinderboeken schrijft Lindelauf ook teksten voor jeugdtheatergezelschappen.

De historische roman Negen open armen is vertaald in zes talen, waaronder het Tsjechisch en Koreaans. Ook andere boeken zijn in vertaling verschenen.

Erkenning in Nederland

Internationale erkenning

Werken