Een 17-jarige scholier van een exclusieve privéschool in Los Angeles raakt geobsedeerd door een nieuwe medeleerling en door een seriemoordenaar die de stad terroriseert.
Titel
The shards
Auteur
Bret Easton Ellis
Taal
Engels
Uitgever
London: Swift, 2023
593 p.
ISBN
9781800752450 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Een kloeke (593 blz.) duistere literaire roman van Bret Easton Ellis over een groep rijke tienervrienden en een seriemoordenaar in het LA van de jaren tachtig. Robert Mallory is nieuw op privéschool het Buckley. Hij is slim, knap en charismatisch, maar heeft een geheimzinnig verleden. De zeventienjarige Bret raakt geobsedeerd door hem, maar ook door een seriemoordenaar die de stad terroriseert. De Treiler. zoals hij genoemd wordt, lijkt steeds dichter bij de vriendengroep en vooral bij Bret te komen, met groteske dreigementen en gruwelijke geweldsdelicten. De toevalligheden zijn onmiskenbaar, of zijn ze het construct van een tiener met veel fantasie? Ondertussen vervaagt de scheidslijn tussen de Treiler en Robert Mallory steeds meer… ’Scherven’ is scherp geschreven en bevat, zoals de lezer gewend is van Ellis, seksueel expliciete en zeer gewelddadige scènes. Vooral geschikt voor literaire lezers. Bret Easton Ellis (1964) is een wereldberoemde Amerikaanse schrijver.

Over Bret Easton Ellis

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door André Müller

Bret Easton Ellis (Los Angeles, 7 maart 1964) is een Amerikaans auteur. Hij groeide op in een welgestelde familie in Californië. Zijn vader mishandelde hem echter. Na lange tijd in New York gewoond te hebben, is hij sinds enige tijd weer inwoner van Los Angeles. Hij wordt gerekend tot de belangrijkste Generation X-schrijvers.

Ellis' boeken hebben vaak een duister thema. Less Than Zero, het boek waarmee hij op 21-jarige leeftijd debuteerde, werd door critici vergeleken met J.D. Salingers The Catcher in the Rye, maar dan voor de MTV-generatie. Ellis noemt zichzelf een moralist, terwijl hij vaak wordt afgeschilderd als een nihilist. Hij schrijft op een zeer eenvoudige en vlakke manier, waarbij hij opvallend veel gebruikmaakt van herhalingen teneinde een bezwerend, hypnotisch effect te bewerkstelligen.

Bibliografie

Less Than Zero

Less Than Zero (1985, een jaar…Lees verder op Wikipedia