Boek
Nederlands

De demonenkoning

Cinda Williams Chima (auteur), Karin Breuker (vertaler)
De jonge dief Han Allister (15 jaar) probeert voor zijn moeder en zus te zorgen zonder in het bendeleven te vervallen. Wanneer een arrogante tovenaarsleerling zijn pad kruist, beginnen de problemen pas echt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De demonenkoning
Auteur
Cinda Williams Chima
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The demon king
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2015
383 p.
ISBN
9789024565085 (paperback)

Besprekingen

De demonenkoning opent met de jonge Han Alister, alias Zilverband, die zichzelf nog maar eens in de problemen werkt. Hij en zijn vriend Vuurdanser kruisen het pad van enkele jonge magiërs, waarop een grimmige ruzie volgt. Gelukkig kunnen de twee vrienden in eerste instantie ontkomen zonder al te veel kleerscheuren, maar de ontmoeting zal niet zonder gevolgen blijven. Ondertussen maakt de lezer ook kennis met de jonge prinses Raisa, die helemaal niet opgezet is met haar leventje tussen huichelachtige hielenlikkers en pluchen kussentjes. Ze heeft een sterk willetje en trekt er dan ook meermaals op uit. Op een van deze gevaarlijke uitstapjes loopt ze Zilverband tegen het lijf. Tussen de twee ontstaat onmiddellijk een vreemde, licht erotische spanning, die verdwijnt wanneer ze elkaar uit het oog verliezen. Uit het oog, uit het hart? Of kiest Raisa toch voor de even verboden liefde van haar jeugdvriend Amon? Aan aanbidders dus zeker geen gebrek, des te meer omdat Raisa op een dag ko…Lees verder
Eerste deel van de traditionele fantasy-serie 'De zeven koninkrijken' (eerder getiteld 'Zwarte kunst'), over een prinses, een straatschoffie en een corrupt tovenaarsgilde. De jonge Han Allister probeert voor zijn moeder en zus te zorgen zonder in het bendeleven te vervallen. Wanneer een arrogante tovenaarsleerling zijn pad kruist, beginnen de problemen pas echt. Ondertussen heeft de kroonprinses van het rijk ook zo haar problemen met het tovenaarsgilde. Een goed en vlot geschreven verhaal met voldoende plotwendingen om het boeiend te houden ondanks de clichématige setting en de voorspelbaarheid van de 'love interests'. Aardig uitgewerkte karakters, al zijn al de 15-jarige hoofdpersonen enigszins onrealistisch zelfverzekerd en besluitvaardig. Veelbelovend eerste deel van deze 'young adult'-schrijver. Matige vertaling (men spreekt de 'Common'-taal en de bijnaam 'Zilverband' heeft ook niet dezelfde uitstraling als het Engelse 'Cuffs'). Kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.