Boek
Nederlands

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

Ook verschenen als Zo maakt u vrienden en goede relaties

Dale Carnegie (auteur)
+1
Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt
×
Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

Ook verschenen als Zo maakt u vrienden en goede relaties

Cursus voor persoonlijk succes via het bei͏̈nvloeden van mensen uit de directe omgeving.
Onderwerp
Levenskunst, Relaties
Titel
Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt
Ook verschenen als
Zo maakt u vrienden en goede relaties
Auteur
Dale Carnegie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to win friends and influence people
Uitgever
Amsterdam: Pearson, 2013
298 p.
Aantekening
Vertaling van de herziene Amerikaanse editie
ISBN
9789043029933 (paperback)

Besprekingen

Dit oorspronkelijk in 1936 geschreven boek is nog steeds actueel en is een van de best verkochte boeken aller tijden. De Nederlandse uitgave is geactualiseerd zodat er naast voorbeelden uit de tijd waarin het origineelo is geschreven ook meer recente voorbeelden staan. Carnegie (1888-1955) beschrijft in vlotte stijl hoe je vrienden maakt en mensen kunt beïnvloeden. Hij beschrijft drie basisprincipes voor het omgaan met andere mensen: bekritiseer niet, veroordeel niet en klaag niet; laat je waardering blijken, eerlijk en oprecht; wek bij de ander een gretig verlangen (om in actie te komen). Deze basisprincipes lijken vanzelfsprekend, maar Carnegie maakt duidelijk dat mensen vaak juist het tegenovergestelde doen. Vervolgens legt hij uit hoe je jezelf bemind kunt maken, hoe je anderen kunt overtuigen en hoe je een leider kunt zijn zonder weerstand op te roepen. Hij illustreert zijn theorie met talloze vaak hilarische verhalen. De auteur was verkoper en later schrijver, spreker en ontwikk…Lees verder

Over Dale Carnegie

Dale Carnegie (oorspronkelijk Carnagey) (24 november 1888 - 1 november 1955) was een Amerikaanse schrijver en de ontwikkelaar van beroemde cursussen in zelf-verbetering, salesmanship, collectieve opleiding, spreken voor publiek en interpersoonlijke vaardigheden. Hij was de auteur van How to Win Friends and Influence People, voor het eerst gepubliceerd in 1936, een van de grootste bestsellers aller tijden die zelfs vandaag de dag populair blijft. Hij schreef ook een biografie van Abraham Lincoln, getiteld Lincoln the Unknown, naast verscheidene andere boeken.

Carnegie was een vroege aanhanger van wat nu responsibility assumption wordt genoemd, hoewel dit slechts minimaal in zijn geschreven werk naar voren komt. Een van de kernideeën in zijn boeken is dat men het gedrag van andere mensen kan veranderen door zijn eigen gedrag eerst te veranderen.

Biografie

Geboren in 1888 in Maryville, Missouri, was Carnegie een …Lees verder op Wikipedia