Boek
Nederlands

Een zomerse zondag

Gerda Dendooven (auteur)
+1
Een zomerse zondag
×
Een zomerse zondag Een zomerse zondag

Een zomerse zondag

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
In het dorp zwiert de kermis en in het café wordt geproost. De zon schijnt boven de weilanden langs de rivier waar de vissers hun hengel uitwerpen. Geliefden maken een wandeling en plezierbootjes glijden over het water. Vanuit de villa klinken de klanken van jazzmuziek.
De schilders drinken thee in de tuin en bespreken het leven, kunst en hun verlangens. Een zomerse zondagmiddag, tot zacht d
Extra onderwerp
expressionisme
Titel
Een zomerse zondag
Auteur
Gerda Dendooven
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789025884857 (hardback)

Over Gerda Dendooven

Gerda Dendooven (Marke, 10 mei 1962) is een Belgische kunstenares, die vooral bekend is geworden door haar boekillustraties.

Biografie

Dendooven volgde na haar middelbare school de opleiding Vrije Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. In het begin van haar carrière begeleidde ze gedurende enkele jaren kinderkunstateliers in musea. Sinds 1992 geeft ze les Illustratie in Gent. Daarnaast illustreert en schrijft ze kinder-, jeugdboeken en theaterstukken. Dendooven werkt voor verschillende uitgeverijen, tijdschriften en in opdracht. Zelf speelt ze ook theater in het theatercollectief "Jenny" en heeft ze meegespeeld in het kindertheaterstuk van HETPALEIS Bremen is niet ver uit 2001. In 2007 is ze benoemd tot Kinderconsul namens de Belgische Stichting Lezen.

Gerda Dendooven is de levenspartner van typograaf en vormgever Gert Dooreman met wie ze twee dochters heeft.

Sti…Lees verder op Wikipedia