Boek
Nederlands

Grote Panda en Kleine Panda

+1
Grote Panda en Kleine Panda
×
Grote Panda en Kleine Panda Grote Panda en Kleine Panda

Grote Panda en Kleine Panda

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleine Panda dartelt en springt, hij zit vol leven. Grote Panda is rustiger en houdt Kleine Panda goed in de gaten. Samen spelen ze de hele dag. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ouders
Titel
Grote Panda en Kleine Panda
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044850215 (hardback)

Besprekingen

Een liefdevol prentenboek over de speelse band tussen een kleine en een grote panda. Kleine Panda zit vol leven: elke ochtend rent hij de heuvel op, om vervolgens weer naar beneden te buitelen. Grote Panda is rustig en oplettend. Samen spelen Kleine en Grote Panda de hele dag door, tot de zon ondergaat. Geschreven in zachtaardige stijl. Met vrolijke dierenillustraties waarin het verloop van de dag weergegeven wordt met warme kleuren. Guido Van Genechten (1957) is een bekende Belgische schrijver en illustrator. Hij maakte meer dan zestig boeken. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max