Boek
Nederlands

Yin-yang lifestyle : gezonder, energieker & slanker

Hans Peter Roel (auteur)
+1
Yin-yang lifestyle : gezonder, energieker & slanker
×
Yin-yang lifestyle : gezonder, energieker & slanker Yin-yang lifestyle : gezonder, energieker & slanker

Yin-yang lifestyle : gezonder, energieker & slanker

Hans Peter Roel (auteur)
Lifestylemethode bestaande uit tien richtlijnen, gebaseerd op de principes uit de traditionele Chinese visie op gezondheid en ziekte.
Onderwerp
Yin en yang, Ki
Titel
Yin-yang lifestyle : gezonder, energieker & slanker
Andere titel
De yin-yanglifestyle
Auteur
Hans Peter Roel
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: NEXT Company Publishers, © 2020
157 p. : ill.
ISBN
9789079677726 (paperback)

Besprekingen

De auteur heeft een hele stapel boeken op zijn naam staan; zowel fictie als non-fictie, de meest recente is ‘Ki meditatie’*. Dit nieuwe boek biedt een eerste kennismaking met de zorg voor de eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid op basis van uitgangspunten in de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde), waarvan acupunctuur een onderdeel is. Het vinden van een balans tussen yin- en yangenergieën en het laten stromen van de levensenergie (ki, qi, chi) staat voorop bij zowel preventie als genezing. Aan het opbouwen en herstellen van balans is te werken door de juiste voeding, ademhaling, slaap, meditatie en beweging. De auteur presenteert een ‘yin-yang-lifestyle’-programma dat uit tien punten bestaat. Hij stelt het ki- of qi- (chi)-punt als centrum van de adembeweging gelijk aan het uit Japan afkomstige ‘hara’-punt, maar dit is omstreden. Auteur geeft trainingen en workshops in het ervaren van Ki (levensenergie).

Over Hans Peter Roel

Hans Peter Roel (Soest, 21 januari 1964) is een Nederlandse schrijver uit Baarn. Na zijn studie aan de HTS en Universiteit Nyenrode werkte hij bij een financiële multinational. Na een reis naar India en Nepal begon hij op zijn drieëndertigste met schrijven. Hij probeert daarbij de oosterse wijsheid in onze westerse wereld te integreren. De verbinding van de harde zakenwereld en de geestelijke wereld is dan ook vaak een thema in zijn boeken. In zijn werken zitten vaak elementen uit zijn eigen leven. Zo maakt de hoofdpersoon Peter uit Ki in een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki. De ijskelder uit Dio & de IJskelder is een verwijzing naar de IJskelder van kasteel Groeneveld in zijn woonplaats Baarn. Hans Peter Roel schrijft boeken over management en spiritualiteit maar ook kinderboeken.

Bibliografie