Boek
Nederlands

Superheld Jan en het geniale kattenplan

+1
Superheld Jan en het geniale kattenplan
×
Superheld Jan en het geniale kattenplan Superheld Jan en het geniale kattenplan

Superheld Jan en het geniale kattenplan

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Superheld Jan is bang dat hij zijn krachten kwijt zal raken. En dat terwijl een komeet de aarde dreigt te raken, een nest poesjes gered moet worden en de speeltuin met sluiten wordt bedreigd! Maar heeft Jan zijn superkracht wel nodig? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Sterk zijn, Dapper zijn
Extra onderwerp
humor
Titel
Superheld Jan en het geniale kattenplan / tekst en illustraties Harmen Van Straaten
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
120 p. : ill.
Aantekening
Bewerkte uitgave van Super Jan : een echte held
ISBN
9789025879884 (hardback)

Besprekingen

Toen Jan acht werd heeft hij bij het zien van een vallende ster superkracht gewenst en gekregen. Nu hij bijna negen wordt, is hij bang dat hij die kracht zal verliezen. En dat terwijl een komeet de aarde dreigt te raken, een nest poesjes gered moet worden en de speeltuin met sluiten wordt bedreigd… Dit fantasierijke verhaal wordt in korte zinnen en korte hoofdstukken met veel vaart verteld. De grote hoeveelheid dialogen, de afwisseling met krantenartikelen en de grappige zwart-witillustraties maken het boek aantrekkelijk om zelfstandig te lezen. Om voor te lezen is het eveneens geschikt. Jan is een sympathiek hoofdpersonage dat zelf in zijn superkracht gelooft. Een beetje fantasierijke lezer gaat daarin moeiteloos mee. Verschillende avonturen heeft de schrijver knap in elkaar verweven zonder dat het nodeloos ingewikkeld wordt. Dit boek is een bewerkte versie van ‘Super Jan : een echte held’* (2012). Op de schutbladen worden in zwierige tekeningen de hoofdpersonen voorgesteld. Tegelijk…Lees verder

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia