Boek
Nederlands

Is dit een kookboek? : 70 avonturen in de keuken

Heston Blumenthal (auteur), Dave McKean (illustrator), Haarala Hamilton (fotograaf)

Als dit geen kookboek is, wat is het dan wel? In dit boek wilde topchef Heston Blumenthal een verhaal vertellen dat niet in een kookboek zou kunnen worden samengevat - althans, niet in een conventioneel kookboek, waar de recepten worden gepresenteerd als een min of meer onschendbare set instructies die met militaire precisie moeten worden gevolgd. Nee, Heston laat je zien waarom je bepaalde sta

Onderwerp
Gerechten
Titel
Is dit een kookboek? : 70 avonturen in de keuken
Auteur
Heston Blumenthal
Illustrator
Dave McKean
Fotograaf
Haarala Hamilton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Is this a cookbook? : adventures in the kitchen
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, 2023
368 p. : ill.
ISBN
9789464041866 (hardback)

Over Heston Blumenthal

Heston Blumenthal (High Wycombe, 27 mei 1966) is een Britse topkok.

Blumenthal is eigenaar van het 3-sterren-restaurant The Fat Duck in het dorpje Bray in Berkshire, door het Britse tijdschrift Restaurant in 2005 uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. In dezelfde rangschikking behaalde The Fat Duck in 2010 en 2011 respectievelijk de derde en vijfde positie. In 2012 zakte The Fat Duck naar een dertiende positie, om zo voorbij gestoken te worden door een nieuw restaurant waar Heston Blumenthal als chef opereert.

In januari 2011 opende in Londen Dinner by Heston Blumenthal, in het vijfsterrenhotel Mandarin Oriental Hyde Park. Het restaurant biedt een kaart met gerechten gebaseerd op historische Britse gerechten. Binnen het jaar kreeg de zaak een eerste Michelinster, op 30 april 2012 kwam dit restaurant van Blumenthal uit het niets op de negende plaats in de The World's 50 Best Restaurants lijst.

Ook staat Blumenthal be…Lees verder op Wikipedia