Boek
Nederlands

Met vallen en opstaan : de memoires

Jean Blaute (auteur)
+1
Met vallen en opstaan : de memoires
×
Met vallen en opstaan : de memoires Met vallen en opstaan : de memoires

Met vallen en opstaan : de memoires

Memoires van de Belgische muziekproducer en mediafiguur (1952), met aandacht voor zijn veelzijdige carrière en zijn persoonlijke en muzikale ontwikkeling. Met foto’s.
Onderwerp
Blaute, Jean
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken, Zottegemnaren
Titel
Met vallen en opstaan : de memoires
Auteur
Jean Blaute
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Uitgeverij Lannoo, 2022
272 pagina's, [48] pagina's foto's : illustraties
ISBN
9789401473965 (hardback)

Besprekingen

De memoires van de Belgische muziekproducer en mediafiguur Jean Blaute (1952). Als zoon van muziekhandelaars kreeg Blaute een levensadagium cadeau: 'Het is niet de schuld van Eddy Wally dat mensen geen platen van Miles Davis kopen.' Het blijft tot vandaag een leidraad voor de veelzijdige muzikantproducer. Vanuit zijn studie aan het Conservatorium in Brussel rolde hij het studiowerk in, waar hij de aandacht trok van artiesten als Wim De Craene en Raymond van het Groenewoudt. Naast talloze anekdotes over zijn veelomvattende carrière belicht het boek ook zijn hang naar melancholie, het vermoeiende imago van vrolijk Fransje en zijn afkeer van parasieten in de muziekindustrie.‘Met vallen en opstaan’ is soepel, helder en vanuit persoonlijk perspectief geschreven en biedt een bijzonder kijkje in de keuken van de Belgische muziekindustrie. Met een fotospread in kleur en zwart-wit. De memoires zijn opgetekend door Peter Van Dyck, journalist en auteur van enkele muziekboeken.

Over Jean Blaute

CC BY 2.0 - Foto van/door Geert Schneider

Jean Corry Leonard Blaute (Zottegem, 1 maart 1952) is een Vlaams gitarist, zanger, componist, songwriter, arrangeur, producer en televisiepersoonlijkheid.

Biografie

Jean Blaute kwam reeds vroeg in aanraking met muziek: zo was zijn vader een zeer gerespecteerd muzikant, en hadden de Blautes thuis een platenzaak. Hij studeerde vanaf 1970 notenleer-muziekgeschiedenis aan het Conservatorium in Brussel.

Als muzikant speelde Blaute onder andere bij Urbanus, Big Bill, Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen, Wim De Craene en De Nieuwe Snaar. Hij had zelf een kleine hit met het liedje Bananen. Ook speelde Blaute de accordeon bij het nummer 'Als je wint' van gelegenheidsduo Herman Brood en Henny Vrienten.

In 2003 ondernam Jean, samen met Roland en P.P. Michiels, een succesvolle theatertournee.

Jean Blaute schreef muziek voor theater, films, vier musicals, televisiereeksen zoals Dag Sinterklaas en Kulderzip…Lees verder op Wikipedia