Boek
Nederlands

Circus Roestypoef

Marc De Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Circus Roestypoef
×
Circus Roestypoef Circus Roestypoef
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Roesty, een dikke roodharige kater, loopt op hete kolen. Overmorgen vieren hij en Kit hun verlovingsfeest. Roesty gaat koortsachtig op zoek naar een verrassing voor zijn vriendinnetje. Een bezoek aan een circusvoorstelling brengt hem op een schitterend idee en hij krijgt hulp uit onverwachte hoek.
Onderwerp
Katten
Titel
Circus Roestypoef
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2010
225 p. : ill.
ISBN
9789022325537 (hardback)

Besprekingen

Roesty de dikke roodharige kater (ik-figuur) raakt betrokken bij het lot van gedrogeerde circusdieren. Als hij ze probeert te bevrijden, wordt hij zelf gevangengenomen. Derde deel uit de serie 'Roesty Spetter'*. Een verhaal vol actie en spanning met de boodschap dat (wilde) dieren niet in het circus horen en dat je niet moet berusten in je lot. De ingrediënten zijn vriendschap en solidariteit met een snufje romantiek. Toon en taal zijn beeldend en uitgesproken. Humor wordt niet geschuwd. Typografisch valt er ook veel te beleven: cursief gedrukte passages en vetgedrukte zinnetjes en uitroepen in diverse kleuren en lettertypes. Het Vlaamse taalgebruik en de eigen taal van sommige dieren en mensen kleuren het verhaal nog meer. De vele getekende, met waterverf ingekleurde illustraties passen uitstekend bij de sfeer en de handeling van het verhaal. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties