Boek
Nederlands

Het monster van het mistmoeras

Marc De Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Het monster van het mistmoeras
×
Het monster van het mistmoeras Het monster van het mistmoeras
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In het Everwoud verdwijnen alle mannen en kinderen. Fea, Slink, Brom en Pips trekken naar het Everwoud, waar ze oog in oog komen te staan met het Monster van het Mistmoeras. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
magie, monsters, verdwijningen, fantasy
Titel
Het monster van het mistmoeras
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2016
175 p. : ill.
ISBN
9789462344976 (hardback)

Besprekingen

Fea, Slink, Brom en Pips hebben plezier voor tien op het Grote Zonnefeest. Net als de andere bewoners van het Dassenbos. Totdat Broms tante Mara plots in paniek op het feest verschijnt. Zij woont met haar familie in het Grote Everwoud. Ze is naar het Dassenbos gekomen, omdat er steeds meer mannen en kinderen verdwijnen. Het Monster van het Mistmoeras maakt het Grote Everwoud onveilig. Voor Fea en haar vrienden een reden om weer op avontuur te gaan. Maar hun tocht is niet zonder gevaar… Het verhaal bestaat uit acht delen die de reis van de vier vrienden beschrijven. De delen worden aangekondigd met een duidelijke inhoudsopgave. Lastige woorden worden verklaard in voetnoten, maar deze bevatten ook verwijzingen naar het eerste deel. Daarom is het aan te raden het boek niet losstaand te lezen. De auteur houdt de vaart er goed in, waardoor het avontuurlijke en fantasierijke verhaal blijft boeien. De vormgeving brengt het geheel tot leven; het verhaal is voorzien van prachtige zwart-witteke…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties