Boek
Nederlands

Ridder Rembert en de draak van Smordok

Marc De Bel (auteur), Mark Janssen (illustrator)

Ridder Rembert en de draak van Smordok

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In het Land van Thor wordt prinses Aylin geboren. Een roversbende overvalt de koning en koningin maar wordt verslagen door het volk. Als de bende terugkomt met een draak, is prinses Aylin al groot en stoer. AVI-E7. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI E7, AVI 9
Titel
Ridder Rembert en de draak van Smordok
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2017
88 p. : ill.
ISBN
9789461315854 (hardback)

Besprekingen

In het land van Thor regeert koning Martinus samen met koningin Stalana. Als er een dochter, prinses Aylin wordt geboren, is het feest in het hele land. Volgens de traditie moet de prinses bij de eerste volle maan ondergedompeld worden in de bron van het leven die zich bevindt achter het grote nevelbos. Hierbij worden de koning en zijn gezelschap echter overvallen door de bende van de zwarte ruiter. Tijdens hun vlucht verongelukken de koning en koningin en is het land in diepe rouw. De zwarte ruiter probeert de macht in het land over te nemen maar dat mislukt. Hij zint echter op wraak maar stuit daarbij op onverwachte tegenstand. Vlot lezend, fantasierijk en sprookjesachtig verhaal waarbij sommige zinnen een Vlaamse zinsopbouw kennen. Ingedeeld in 26 korte, overzichtelijke hoofdstukken, met inhoudsopgave. AVI-E7. Het boek is geheel in kleur uitgegeven en voorzien van aantrekkelijke, soms paginagrote illustraties. Zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Pitboeken voor meisjes met pit'*…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties