Boek
Nederlands

De kaarten van madame Petrova

Marjolijn Hof (auteur), Annette Fienieg (illustrator)
+1
De kaarten van madame Petrova
×
De kaarten van madame Petrova De kaarten van madame Petrova
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Silke is samen met haar tweelingbroer Janis weggevlucht van landgoed Holderstate. Ze ontmoeten een echtpaar dat met een huifkar langs markten reist. De vrouw legt kaarten om de toekomst te voorspellen en wil Silke het vak leren, maar Janis vertrouwt het niet. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Titel
De kaarten van madame Petrova
Auteur
Marjolijn Hof
Illustrator
Annette Fienieg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
231 p. : ill.
ISBN
9789045123981 (hardback)

Besprekingen

Een spannend en sfeervol jeugdboek. Silke is samen met haar tweelingbroer Janis weggevlucht van landgoed Holderstate, uit angst voor de voorspelling van waarzegster madame Petrova. Het valt Silke zwaar om in de buitenlucht te slapen en konijnen te moeten stropen. En wat als straks de winter komt? Dan ontmoeten ze een echtpaar dat met een huifkar langs markten reist. De vrouw legt kaarten voor wie wil weten wat de toekomst gaat brengen, en ze wil Silke het vak leren. Silke zegt ja, maar Janis vertrouwt het niet. Kan de tweeling bij elkaar blijven? Of gaan ze ieder hun eigen weg? ‘De kaarten van madame Petrova’ is beeldend en spannend geschreven. Met enkele fantasievolle zwart-witillustraties in de stijl van tarotachtige kaarten. Marjolijn Hof (1956) is een beroemde Nederlandse jeugdauteur. Haar werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Gouden en de Zilveren Griffel. ‘De kaarten van madame Petrova’ is het vervolg op ‘Lepelsnijd…Lees verder

Over Marjolijn Hof

Marjolijn Hof (Amsterdam, 1956) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Hoewel ze al op de basisschool een toneelstuk schreef, werd ze bibliothecaresse. Ze stopte echter in 1996 met dat werk en werd fulltime schrijfster. In 1999 kwam haar eerste boek uit, De bloem van de buurt. Voor het tv-programma Sesamstraat schreef ze verhaaltjes die geïllustreerd werden door Fransje Smit en Mylo Freeman.

In 2006 schreef Marjolijn Hof haar eerste boek voor basisschoolkinderen, Een kleine kans. In 2007 werd dat bekroond met de Gouden Uil jeugdliteratuurprijs, de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer en de Gouden Griffel. In 2011 is Een kleine kans verfilmd en uitgebracht onder de titel Patatje oorlog. Begin maart 2014 ontving ze voor haar boek De regels van drie de Woutertje Pieterse prijs.

In een kranteninterview onthulde zij dat empathie het sleutelwoord is bij het schrijven van jeugdboeken. Via deze inductieve weg maakt zij cont…Lees verder op Wikipedia