Boek
Nederlands

Wat is ruimte waard

In de reeks:
Genre:
Kritische verhandeling over de ethiek van interplanetaire ruimtevaart en de impact van de ruimtevaart op de maan.
Titel
Wat is ruimte waard
Auteur
Marjolijn van Heemstra
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: De Correspondent, 2023
90 p.
Aantekening
In opdracht van de Stichting Maand van de Filosofie
ISBN
9789493254282 (paperback)

Besprekingen

Een boek over de ethiek van interplanetaire ruimtevaart en de impact van de ruimtevaart op de maan. In het heelal lonkt het nieuwe goud: er worden momenteel miljarden geïnvesteerd om in de toekomst planeten te kunnen koloniseren. De ene raket na de andere gaat de ruimte in en er zijn plannen voor een tankstation op de maan, voor wie op doorreis is naar Mars. Maar ten koste van wat? Kritisch en helder geschreven, met persoonlijke passages van de auteur. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep.Marjolijn van Heemstra (1981) is auteur, dichter en theatermaker en schrijft voor De Correspondent over de ruimte. Haar laatste boek 'In lichtjaren heeft niemand haast' is door NPO Radio 1 uitgeroepen tot Non-Fictie Boek van 2021.Dit boek maakt deel uit van de serie 'Vonkjes: ideeën die je aansteken’ en is geschreven in opdracht van Stichting Maand van de Filosofie.

Over Marjolijn van Heemstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Marjolijn barones van Heemstra (Amsterdam, 10 februari 1981) is een Nederlands schrijfster, dichter, theatermaakster, podcastmaakster en journalist.

Biografie

Van Heemstra is een lid van de adellijke, baronale oud-Friese familie Van Heemstra en een dochter van kinderarts Diederik Jan Maurits baron van Heemstra en orthopedagoge drs. Geziena Elizabeth Hegener. Ze doorliep haar schoolopleiding (1985-1999) in Amsterdam (1e Montessorischool Wielewaal) en Capelle a/d IJssel (vanaf haar negende, havo/vwo Comenius College) en ten slotte eind jaren '90 op de Wolfert van Borselenschool in Rotterdam-West. Op die laatste school kreeg zij geschiedenisles van Ronald Sørensen, over wie ze in de zomer van 2018 een driedelige podcast maakte voor Das Mag, getiteld SØR. Vervolgens studeerde ze van 2000 tot 2006 godsdienstwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie islamitische mystiek.

Lees verder op Wikipedia