Boek
Nederlands

Heeft iemand Charlotte Salter gezien?

Nicci French (auteur), Lidwien Biekmann (vertaler), Ireen Niessen (vertaler)
Een vrouw komt niet opdagen op het verjaardagsfeest van haar man. Haar dochter denkt aan kwade opzet. Jaren later keert de dochter terug naar huis en worden de dramatische gebeurtenissen uit het verleden opgerakeld.
Titel
Heeft iemand Charlotte Salter gezien?
Auteur
Nicci French
Vertaler
Lidwien Biekmann Ireen Niessen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Has anyone seen Charlotte Salter?
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2023
447 p.
ISBN
9789026362675 (hardback)

Besprekingen

Een psychologische thriller over de verdwijning van een moeder. Op de verjaardag van haar man komt Charlotte Salter niet opdagen. Haar man Alec vindt het niet vreemd, maar dochter Etty vreest dat haar iets vreselijks is overkomen. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning? Als Etty jaren later met haar broers het ouderlijk huis ontruimt omdat hun vader naar een verpleeghuis moet, gebeurt er iets aangrijpends in het dorp. Er wordt een rechercheur op de zaak gezet. Vlot, vaardig en toegankelijk geschreven.Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Het duo is wereldberoemd om hun thrillers en korte verhalen.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia

Suggesties