Boek
Nederlands

Spookdorp

Nico De Braeckeleer (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
Wolf heeft met een toverspreuk per ongeluk iedereen uit het monsterdorp laten verdwijnen. Nu moet hij zijn vrienden terugvinden. Ze zijn verdwenen in zeven spannende dimensies. AVI-E6. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Magie
Leesniveau
AVI E6, AVI 9
Titel
Spookdorp
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2016
128 p. : ill.
ISBN
9789462345911 (hardback)

Besprekingen

Wolf en zijn vriendjes wonen in het Monsterdorpje Grissel. Als Wolf huisarrest krijgt van zijn ouders zegt hij uit boosheid tweemaal dezelfde toverspreuk op waarna iedereen van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen. Wolf gaat op zoek naar zijn vriendjes en ontdekt dat Grissel ineens zeven verschillende dimensies blijkt te hebben. In iedere dimensie vindt hij een vriendje terug tot ze uiteindelijk na veel spannende avonturen weer in hun oude wereldje terugkeren. Deel uit de serie 'BOE!Kids', die loopt van eerste leesboekjes op niveau Avi-S t/m AVI-E6. Het is een mooi afgerond en spannend verhaal. Wel is het taalgebruik hier en daar wat formeel en worden er soms Vlaamse uitdrukkingen gebruikt, maar dit is geen belemmering om ook Nederlandse kinderen veel plezier aan dit verhaal op niveau AVI-E6 te laten beleven. De vele stripachtige, helder ingekleurde illustraties passen goed bij de tekst. Op het voorste schutblad staat een 'groepsfoto' van alle BOE!Kids. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON"(sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Nico schrijft ook scripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie". Hij is werkzaam bij Studio 100, waar hij boekjes schrijft en mee bedenkt (Piet piraat, Mega Mindy, Het Huis Anubis, Dobus, Rox, GameKeepers, etc.), maar v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties