Boek
Nederlands

Happy moments : beestig lekker eten

Sofie Dumont (auteur), Els Sirejacob (auteur)
+1
Happy moments : beestig lekker eten
×
Happy moments : beestig lekker eten Happy moments : beestig lekker eten

Happy moments : beestig lekker eten

Eenvoudige recepten voor gerechten uit de hele wereld, met aandacht voor lokale producten, de seizoenen en het ambacht. Met kleurenfoto’s.
Onderwerp
Gerechten
Extra onderwerp
Romans
Titel
Happy moments : beestig lekker eten
Auteur
Sofie Dumont Els Sirejacob
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
189 p. : ill.
ISBN
9789401485517 (hardback)

Besprekingen

Een kookboek met eenvoudige recepten voor elke dag van de week. Zo zijn er recepten voor Italiaans stoofvlees, kimchi, en gevulde paprika, waarbij wordt gelet op lokale ingrediënten en het seizoen. Vlot en vrolijk geschreven. Met volop sfeerfoto’s en foto’s van de gerechten in kleur. Sofie Dumont is een Belgische chef-kok, ze is laureate van de Belgische Lady Chef of The Year verkiezing 2009. Dumont volgde een koksopleiding aan Elishout in Anderlecht, een cursus oenologie aan de hotelschool Ter Duinen te Koksijde, een opleiding traiteur in Ter Groene Poorte in Brugge en een specialisatiejaar desserten in Coloma te Mechelen. Ze presenteert sinds 2012 de kookprogramma's 'De keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van', dagelijks op VTM.

Over Sofie Dumont

Sofie Dumont (Roeselare, 7 maart 1974) is een Belgische chef-kok, ze is laureate van de Belgische Lady Chef of The Year verkiezing 2009.

Dumont volgde een koksopleiding aan Elishout in Anderlecht, een cursus oenologie aan de hotelschool Ter Duinen te Koksijde, een opleiding traiteur in Ter Groene Poorte in Brugge en een specialisatiejaar desserten in Coloma te Mechelen.

Ze presenteerde van 2012 de kookprogramma's 'De keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van', dagelijks op VTM dit tot en met 2016. Ze werd opgevolgd door Sandra Bekkari.

Biografie

Dumont werkte na haar opleiding tot chef-kok vier jaar voor de gerenommeerde Brusselse chocolatier Wittamer. In 2002 won ze de Prix Mandarine Napoléon voor "beste dessert". In 2007 nam ze samen met een zakenpartner restaurant Les Eleveurs in Halle over, en ze werd in dat jaar de eerste vrouwelijke finaliste van de gastronomische wedstrijd van …Lees verder op Wikipedia