Boek
Nederlands

Pleidooi voor dierenrechten

Tom Regan (auteur)
+1
Pleidooi voor dierenrechten
×
Pleidooi voor dierenrechten Pleidooi voor dierenrechten

Pleidooi voor dierenrechten

Dieren hebben hun eigen levensdoelen. Daarom mogen ze niet zonder meer als middel worden ingezet voor onze doelen. Dit (kantiaanse) standpunt werkte de Amerikaanse filosoof Tom Regan (1938-2017) uit in dit wereldberoemde boek. The Case for Animal Rights, een klassieker uit 1983, verschijnt nu voor het eerst in het Nederlands, met een nawoord van Michel Vandenbosch.

‘Het is misschien we
Titel
Pleidooi voor dierenrechten
Auteur
Tom Regan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The case for animal rights
Editie
Met een nieuw voorwoord
Uitgever
[Gorredijk]: Uitgeverij Noordboek, © 2022
768 p.
ISBN
9789056159801 (paperback)

Over Tom Regan

Tom Regan (Pittsburgh, 28 november 1938 – Raleigh, 17 februari 2017) was een Amerikaans filosoof. Hij was hoogleraar filosofie aan de North Carolina State University (NCSU).

Werk

Regan hield zich voornamelijk bezig met ethiek en bio-ethiek, voornamelijk in verband met dierenrechten. Hij hamerde erop dat er een filosofische grondslag is voor morele dierenrechten. Regan pleitte daarom onder meer voor het afschaffen van bio-industrie, het gebruik van proefdieren en dierengebruik in de amusementsindustrie.

Regan gaf les aan de NCSU van 1967 tot 2001. Dankzij een anonieme donor kon hij er tevens de Tom Regan Animal Rights Collections - een boeken- en verdere geschriftenverzameling - aanleggen.

Hij overleed in 2017 op 78-jarige leeftijd.

Bibliografie

  • All That Dwell Therein: Essays on Animal Rights and Environmental Ethics (1982)
  • The Case for Animal Ri…Lees verder op Wikipedia