Vlaanderenleestdag

Op Erfgoeddag vindt de allereerste editie plaats van Vlaanderenleestdag. Die dag verdwijnen we allemaal samen in een boek. Want zien lezen, doet lezen.

In ‘t Klooster worden de Fabels van La Fontaine voorgelezen. Laat je meeslepen door dierenverhalen uit de 17de eeuw. Een verklede verteller leest verhalen als ‘De Krekel en de mier’ en ‘De raaf en de vos’.

Vlaanderenleestdag

Praktisch:

Zondag 23 april om 11:30 en 14:30 in ’t Klooster, Kerkstraat 64 A

voor kinderen van 5 tot 11 jaar, maar iedereen is welkom

Gratis, inschrijven niet verplicht

Organisatie: Heemkundige Kring Selsaete

Skate filmavond

Mid90s

Op donderdagavond 13 april is de skate film Mid90s te zien in de Bib.

Mid90s is een coming of age film die zich afspeelt in de jaren ’90.

Het verhaal draait om de 13-jarige loner Stevie die met zijn alleenstaande moeder en gefrustreerde oudere broer opgroeit in L.A. Veel aandacht hebben zij niet voor de jongste uit het gezin (klappen wel), dus Stevies blijdschap is groot als hij een groep oudere skateboarders ontmoet. Fall. Get back up.

Mid90s is een liefdesverklaring aan skaten, chillen en hiphop. De regisseur van Mid90s is Jonah Hill, bekend als acteur in The Wolf of Wallstreet, Don’t look up en Superbad.

Donderdag 13 april om 20:00

Gratis

organisatie Bib Zelzate & Uit de Marge

E-boeken in de Bib

Vanaf nu kan je met je Mijn Bibliotheek-profiel gratis e-boeken lenen. 

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van het toestel en daarmee zijn boetes - oef! - verleden tijd.

Lees goed de instructies om in te loggen op de Cloudlibrary app. Kies in het keuzemenu niet voor 'Oost-Vlaanderen' maar voor 'E-boeken Vlaanderen en Brussel' 

MEER INFO

Volg ons op Facebook

Dernières acquisitions