Livre
Néerlandais

Verbannen

James Swallow (auteur), Henk Moerdijk (traducteur)

Verbannen

James Swallow (auteur), Henk Moerdijk (traducteur)
Dans la série:
Ex-MI6 agent Marc Dane vermoedt dat een Servische bende een atoomwapen heeft, maar krijgt alleen tegenwerking van zijn superieuren bij Europol.
Titre
Verbannen
Auteur
James Swallow
Traducteur
Henk Moerdijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Exile
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, © 2020
493 p.
ISBN
9789044358667 (paperback)

Commentaires

Marc Dane is een ex-MI6 agent en werkt nu voor Europol in Split aan de opsporing van radioactief materiaal. Hij vermoedt dat de bende van twee Servische broers een kleine atoombom in handen heeft gekregen. Van zijn superieuren krijgt hij alleen tegenwerking en dus gaat hij zijn eigen gang om de bom in handen te krijgen. Een wrede Somalische krijgsheer neemt het object over van de Serviërs en denkt zo zijn macht te kunnen uitbreiden. Marc wordt ontslagen na een mislukte politie-inval en zoekt zijn toevlucht bij Rubicon, een privéonderneming die strijdt tegen terrorisme (zie 'Nomade'*, het eerste deel met Marc Dane). Een vlot leesbare en behoorlijk spannende thriller die vanaf het moment dat Marc voor Rubicon gaat werken iets teveel teruggrijpt op wat er in 'Nomade' gebeurd is. De schrijver is goed in het scheppen van een dreigende sfeer en in het karakteriseren van vooral de slechteriken. Overigens ontkomt haast geen enkele actiethriller aan de nodige clichés. En ook over het bestaan v…Lire la suite

À propos de James Swallow

James Swallow, né le 1er janvier 1970, est un auteur britannique de science-fiction, travaillant notamment pour la maison d'édition Black Library. Il a été nommé aux BAFTA, et est un écrivain de best-sellers selon The New York Times.

Bibliographie

Série Hérésie d'Horus (Black Library)

Romans

  • 2007 - La Fuite de l'Eisenstein
  • 2010 - Némésis
  • 2012 - Signus Daemonicus
  • 2019 - La Dague Enfouie

Nouvelles

  • 2008 - Chroniques de l'hérésie - La Voix
  • 2011 - L'Âge des Ténèbres - Le Fruit du Mensonge

En lire plus sur Wikipedia